sitater

"Dogs are not our whole life,
but they make our lives whole"
-Roger Caras
"Love everybody, but NEVER sell your sword." Paulo Coelho


Litt om bloggeren

Hei, Jeg som blogger heter Line og kjører Mjøsa "rundt" for å trene hund.

Hundegalskapen begynte med hunden Daisy som min mor kjøpte til seg selv og familien. Det tok ikke lang tid før jeg meldte oss på agility nybegynner kurs i Stavanger. Jeg trente en del med Daisy før jeg skaffet jeg meg Mia, en herlig storpuddel. Jeg trene henne ca et år i Lp og agility. Vi fant aldri helt kjemien og jeg omplasserte henne til en god venninne.

Da begynte jakten etter en hund som kunne passe meg. Jeg så lenge på retriver , men alltid hatt et hjerte for schæfer så da ble det schæfer også pga schæfer egenskapene.

Da Joy kom begynte å treningen å løsne for meg. Hun var virkelig en sort bølle valp og en krutt tønne av energi. Endelig en hund som ville leke og spise. Jeg lærte mye fra dag en av hva det vil si å ha aktiv valp. Da ble treningene mye enklere, men alltid utfordringer når man trener en aktiv hund/hunderase. Jeg måtte omstille veldig ren canis til mer sånn blanding mellom canis og tradisjonell trening. Jeg tar det beste fra begge metodene og skrur det sammen til mitt hundehold.

Så dukket plutselig Buddy opp" uten forvarsel "og måtte bli med på reisen vår. Han er en fin "mellomhund" og veldig glad jeg møtte han, slik at jeg fikk meg min egen prins. Han går veldig fint sammen med Joy og er blitt veldig knyttet til hverandre.

Min hundetrenings filosofi: 
Jeg er vell mer sånn hjemme trenger ikke alt være så morsomt for hunden eller når vi går på en vanlig tur. Hjemme slapper vi av og noen ganger må jeg sette ned foten og si nei det der er ikke greit.

På lydighetsbanen hun ville gjøre det og ha motivasjon/lyst til å jobbe. Innlæring på lydighetsbanen må skje positiv men ikke med frie tøyler. Dette gjelder i alle aktiviteter som vi gjør sammen men spesielt i LP, bruks, og sånt.

Jeg liker å trene momenter og liker å legge opp treningen slik at hun lykkes. Jeg prøver å trene litt ulike hundesporter for tror det også er sunt. Samtidig som jeg minner meg selv på at man kan ikke bli best i alt og må satse på en sport om gangen.

((Det som er viktig er at man alltid har noe å lære tenker jeg så man må ha en ydmyk holdning samtidig være bevist på hva man står for og hva man vil med sitt hundehold. Hund er som religion alle har sin tolkning på oppdagelse og innlæring/ hva som er rett/gal metode. ))Mine ord :-)Daisy


Mia- navnet betyr den elskede og det stemmerJoy- min sorte engel som gir meg mye glede hver eneste dag.


Meg og Joy.

Meg og Mia

1 kommentar:

Takk for at du tok turen innom bloggen vår og skrev en kommentar :-)))