sitater

"Dogs are not our whole life,
but they make our lives whole"
-Roger Caras
"Love everybody, but NEVER sell your sword." Paulo Coelho


torsdag 3. april 2014

Bruks treningen er i gang.

Kort fortalt:
Vi koser oss med skogslydighet:-)

Detaljert:
Vi har vært på Hønefoss hundeklubb og omeng å trent RIK lydighet. Buddy på fvf mot ferdselsprøven. Joy mot RSP 1. Joy fikk prøvd seg på møna og apporterning over møne. Joy syns det var gøy å få lov å apportere over dvs hinder. Hun måtte tenke seg litt om når møna var i full høyde men det gikk fint også. Hopp hinderet som er en del høyere enn standard lydighet, måtte hun også finne litt ut av, men hun hadde ingen problemer med det etter hun fikk tenkt på saken. Hun er veldig spretten og har god spenst.

Vi brukte også litt tid på å få ordentlig kontakt og jobbe ordentlig bra sammen da vi var på Hønefoss. Jeg merker at bytter vi miljø så jobber vi ikke like bra med en gang, så løsning har jeg ikke men må nok ta hensyn til dette. Så jeg skal prøve å være tidlig ute ved konkurranser og sånt. Vi må avklimatisere oss tydeligvis. Jeg stresser nok mer enn jeg er klar over og Joy er en følsom sjel pluss litt ukonsentrert så vi får bli flinke å møte opp i god tid. 

Jeg må nå siden vi har begynt med mer belastende trening være flink å bruke back on track dekken og varme opp/ned etter trening. Pluss gå en liten kveldstur etter trening hvis mulig så hun får strukket på beina.

Jeg hadde klart å snu om datoene i notatboken min så jeg fikk 0604 til å være 0406 så dette stevne kom fortere enn planlagt men egentlig helt greit. Grei å hoppe i det syns jeg, siden vi har jo trent spor og søksarbeid før /hele veien på en måte bare hatt lang ufrivillig pause. Så jeg gleder meg men forventer ikke annet enn at vi skal kose oss og le litt av oss selv fordi vi nok vil være mer klønette enn vi burde (med tanke på hvor lite mengde trening vi har fått den siste tiden). Allikevel tror jeg ikke vi trenger å være redd for å dumme oss ut, vi har mye bra og vise frem.

Kjørt litt oppfriskning på pinner i spor, og felt søk med gjenstand. Det ser ut til å gå bra, og hun husker å ta  med nesa på "tur". Hvis vi fortsetter i RIK bruks delen må jeg vurdere om jeg skal ha apport markering eller dekk markering akkurat nå mot helgen er jeg mest opptatt av at hun skal finne de og håpe hun apporterer de til meg. Så får jeg se hvis vi blir drivende med dette hva vi ender opp da jeg er nysgjerrig på flere av disse RIK grenene som er uten bitearbeid. Da er det greit å følge strømmen å ha dekk markering.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok turen innom bloggen vår og skrev en kommentar :-)))