sitater

"Dogs are not our whole life,
but they make our lives whole"
-Roger Caras
"Love everybody, but NEVER sell your sword." Paulo Coelho


tirsdag 13. desember 2011

ipo lydighetskurs

I helgen var vi på kurs via schæferhundklubben de hadde invitert Mia Skogster. Jeg har ingen bilder fra kurset fordi det ikke var lov å filme eller ta bilde av kurset for enkelt personer.

Kurset ble holdt på engelsk og det gikk greit når vi hadde om teorien. Da vi skulle ut å se på hunder og problemer sleit jeg mer med å forstå henne. Mia Skogster er fra Finland og konkurrert i alle de store konkurransene. Så var veldig spesielt å høre på henne  og vite at hun holder kurset på alle verdens kontinenter.

Hun var veldig opptatt av å skape motivasjon som grunnlag for at hunden skulle utføre en øvelse. Samtidig var det tydelig nei hvis hunden ikke fulgte med i timen. Jeg likte henne for hun var rettferdig men streng og bevist på hennes treningsmetoder. Hun var også opptatt at hunden skal intiativ til å ville trene og at vi ikke skal dytte oss på hunden og tvinge den til å trene.  I tillegg til at hun bruker mye tid på lek og stimulikontroll.  Jeg opplevde også at hun var veldig tydelig i hvilke signaler hun sendte til huden hun trente og hunden var aldri i tvil om hva hun mente. Det var ikke noe kjæremor men hun var veldig opptatt av å huske aldren på hunden ifht til hva man krevde av den. Hun var nøye i innlæringen og brukte god tid. Det var ikke snakk om raske veier til Rom men samtidig fungerte de bra, de hun viste frem. Det ga gode og stabiler øvelser "in the end".

Så over til litt praktisk hundetrening:
På lørdagen:
FVF: fikk tilbakemelding om at Joy går fri ved fot men uten engasjement hun er bare lydig. Løsning: bli flinkere til å leke og skape engasjement. La Joy vinne leken mer (ikke leke lenger men få opp engasjementet i leken) og når jeg tok den fra henne skulle jeg gjøre det mer interessant slik at jeg bevarte engasjementet inn i fvf. Jeg skulle trene med Joy mer ut igangstilling og trene på at jeg kan stå stille /være stille og at Joy fortsatt er engasjert (ser på meg) før jeg belønner.

Søndag:
Raske dekk. Jeg må tenkte på hvordan jeg står når jeg gir kommandoen i utgangstilling. Jeg skal stå likt (tilnærmet slik jeg står på konkurranse) og ikke bevege meg mens jeg gir kommandoen. Jeg skulle i første omgang ikke tenke på hvor hun ble liggende men ha fokus på neddekket og tempoet.

Mia S. mente Joy var i fult stand til å få bra pluss  finne neddekk og at Joy var såpass lett lært så det ville ikke være noe problem. Joy var helt utrolig flink på søndagen og jeg ble kjempe solt av henne. Hun dekket etterhvert som en helt og sinnsykt raskt. Mia S. trener dekk der hunden beveger seg bak og ned. Joy tok det kjempe fort alt Mia S. ville hun skulle gjøre i neddekkene. Synd det ikke var lov å filme økten skulle gjerne vist den frem til alle som leser bloggen. Vi øvde fra utgangstilling og ved å gå bakover. Når jeg gikk bakover ville Mia S. at jeg skulle være enda mer tydelig i det jeg sa dekk på at jeg ville hun skulle dekke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok turen innom bloggen vår og skrev en kommentar :-)))